Maastricht - Verdachte geweld KOZP-demo aangehouden

Jippie

Maandag 25 januari werd via een SpeurMee-video geblurd beeld getoond van een man die ervan wordt verdacht tijdens de KOZP-demo van 15 november vuurwerk te hebben gegooid. Dat deed hij in de richting van twee leden van de Mobiele Eenheid en een politiebiker. De SpeurMee-video leverde tips op die twee dagen later, woensdag 27 januari, geleid hebben tot de aanhouding van een 28-jarige man uit Schin op Geul.

Zondag 15 november was er in Maastricht een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet. Diverse groeperingen verzamelden zich die middag in Maastricht, waarbij een aantal aanwezigen zich op enig moment tegen de politie keerde. Daarbij werd er onder andere vuurwerk richting de politie gegooid. Naar één van de verdachten die hierbij betrokken was, werd nog gezocht.

In de SpeurMee-video van maandag 25 januari werd de verdachte opgeroepen zichzelf te melden. Indien hij zichzelf niet binnen twee weken zou melden, zouden de beelden ongeblurd getoond worden. De tips die de SpeurMee-video opleverde, werden meegenomen in het onderzoek. Daardoor kon vandaag de 28-jarige verdachte worden aangehouden. De politie dankt eenieder voor het meedenken en de ontvangen tips.