Getuigen gezocht van explosie in Rotterdam

Monique Verlind (DJMO)

Vannacht rond 02.45 uur werden bewoners van de Kronenburg in Rotterdam-Zuid opgeschrikt door een krachtige explosie. De politie komt graag in contact met getuigen van de explosie of mensen die meer informatie hierover hebben.

Door de explosie op de Kronenburg in Rotterdam-Zuid liepen zeven woningen ruitschade op. Gelukkig raakte niemand gewond door de explosie en de getroffen bewoners hoefden hun huis niet te verlaten. De klap en schrik waren daarentegen wel enorm.

Even later, rond 03.00 uur, volgde er een autobrand op de Vrijenburglaan in Barendrecht, met een afstand van 5 minuten rijden van de explosie. Er wordt onderzocht of deze autobrand te maken heeft met de explosie. Camerabeelden laten zien dat voordat de auto in vlammen opging, er meerdere personen uit de auto kwamen. Uiteraard is de politie op zoek naar deze personen.

Wat er precies is gebeurd en of de autobrand in verband kan worden gebracht met de explosie, wordt nu onderzocht. De politie zoekt daarom getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Afbeelding: Politie Rotterdam
Afbeelding: Politie Rotterdam