FOK! Wat een weer: Motregen

qltel

Het is zwaar bewolkt en met name in het noorden en midden valt af en toe (mot)regen. Er is vooral in het oosten een kleine kans op natte sneeuw. Het wordt 's middags ongeveer 3°C. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de nacht naar woensdag wordt het van het noorden uit geleidelijk op de meeste plaatsen droog, het zuidoosten blijft gevoelig voor motregen of natte sneeuw. Tegen het einde van de nacht kan het in het noorden mogelijk even opklaren. De minima lopen uiteen van 4°C in het noordwestelijk kustgebied tot circa 1°C elders, in opklaringen kan het mogelijk een graadje vriezen. De noordoostenwind is zwak tot matig, langs de noordwestkust vrij krachtig.

Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen droog maar wel overwegend bewolkt. In het zuidoosten valt er af en toe (mot)regen of natte sneeuw. In de middag wordt de bewolking van het oosten uit dikker en tegen het einde van de middag kan er in het oosten en noordoosten wat lichte regen of natte sneeuw vallen. 's Avonds breidt de neerslag zich over de rest van het land uit en daarbij is er in de Limburgse heuvels kans op sneeuw. De middagtemperaturen lopen uiteen van 2°C in het oosten tot 4°C langs de kust. In (natte) sneeuw daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. De wind draait naar noordwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Een grijs weerbeeld afgelopen weekend
Een grijs weerbeeld afgelopen weekend

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!