FC Barcelona kan zonder Messi niet winnen van Eibar

Boris (borisz)

FC Barcelona heeft een nieuwe tik gekregen in de La Liga. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger Eibar eindigde namelijk in een gelijkspel: 1-1. Lionel Messi keek vanaf de tribune toe.

Voor rust leek Barcelona twee keer op voorsprong te komen. Twee keer ging het feest van Martin Braithwaite niet door. De Deense spits schoot eerst een makkelijk gegeven penalty naast en dacht dit even later te herstellen door te scoren, maar de VAR zag dat het buitenspel was.

Na rust kreeg basisspeler Frenkie de Jong een enorme kans op de openingstreffer, maar de Oranje-international schoot de rebound veel te slap in. Aan de andere kant was het kort daarop wel raak: Kike García strafte verdedigend geklungel van Ronald Araújo feilloos af. Niet veel later tekende Ousmane Dembélé, halverwege ingevallen voor Sergiño Dest, voor de gelijkmaker. De Fransman schoot van dichtbij een voorzet van Philippe Coutinho binnen. Barça kreeg nog kansen op de winnende treffer, maar die viel niet. 

Door het gelijkspel blijft FC Barcelona op de tegenvallende zesde plaats in de Primera Division staan. De achterstand op koploper Atlético Madrid, dat ook nog eens twee duels minder heeft gespeeld, bedraagt zeven punten.

Sevilla won eerder op de avond van Villarreal. Het werd 2-0. Lucas Ocampos was de grote man bij de thuisploeg, met een treffer en een puntgave assist. Ocampos opende in achtste minuut de score. De Argentijn mocht een strafschop nemen, nadat Juan Foyth een schot van Marcos Acuña met een arm had geblokt. Op aangeven van Ocampos tekende Youssef En-Nesyri in de 53ste minuut voor de 2-0.