Ajax ontsnapt in doelpuntrijk bekerduel met Utrecht, PSV en VVV ook door

H.Vviv

Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht met moeite gewonnen. Op eigen veld stond het vlak voor tijd nog met 3-4 achter, maar mede door een prachtige treffer van Dusan Tadic in de 90ste minuut wonnen de Amsterdammers met 5-4 van Utrecht.

Mimoun Mahi zette Utrecht in de tweede minuut al op voorsprong na slecht uitverdedigen van Ajax. Lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong, want in de achtste minuut was het alweer gelijk via een vrije trap van Tadic. Vlak rust scoorde Ajax na een goede aanval via Zakaria Labyad en ging Ajax met een 2-1 voorsprong rusten.

Lang konden de Amsterdammers in de tweede helft niet genieten van de voorsprong, want net zoals als in de eerste helft, scoorde FC Utrecht. Opnieuw was het Mahi die goed voorbereidend werk van Gyrano Kerk. Antony schoot Ajax 6 minuten later via het lichaam van Tommy St. Jago op 3-2 en weer 2 minuten later was het weer gelijk door Sander van de Streek.

In de 70ste minuut kwam Utrecht via invaller Moussa Sylla, die profiteerde van een blunder van Ajax-doelman Kjell Scherpen. FC Utrecht mocht hopen op een nieuwe bekerzege op Ajax, maar in de 80ste minuut was het weer gelijk, Labyad maakte zijn tweede van de avond. Een verlenging leek het te gaan worden voor de beide ploegen, maar met een prachtige treffer zorgde Tadic voor de 5-4, waardoor Ajax naar de volgende ronde gaat in het KNVB Beker toernooi.

Ook PSV en VVV wisten zich te plaatsten voor de volgende ronde. PSV won in de tweede ronde bij De Graafschap met 1-2, onder door een prachtige treffer van Donyell Malen. VVV won met 1-4 van Almere City.