Skicrossers openen seizoen op sprintpiste en met nieuwe winnaars

heywoodu

In het Zwitserse Arosa, het skioord bij het fraaie Lenzerheide, is het World Cup-seizoen voor de skicrossers eindelijk begonnen. Dat gebeurde op de sprintpiste in Arosa: het parcours duurt een goede halve minuut en kent slechts drie serieuze bochten.

Vrouwen
De Australische Sami Kennedy-Sim, Alexandra Edebo uit Zweden, de Française Alizeé Baron en thuisskiester Fanny Smith streden in de finale om de winst. Edebo pakte bij de start de leiding, voor Smith, die er uit alle macht langs probeerde te komen. Dat lukte niet en dus ging de winst voor het eerst in haar carrière naar Edebo, voor Smith en Kennedy-Sim - Baron kwam buiten de piste terecht.

Mannen
David Mobärg vertegenwoordigde Zweden in de finale, die verder volledig werd gevuld met de Zwitserse thuisskiërs Alex Fiva, Joos Berry en Jonas Lenherr. De beste start was voor Mobärg, Fiva en Berry vochten om plek twee. Daar profiteerde Mobärg uitstekend van: de Zweed gaf de hele Zwitserse armada het nakijken en pakte niet alleen zijn eerste World Cup-zege, maar zelfs pas zijn eerste podiumplek. Fiva werd tweede, voor Berry en Lenherr.