Uitslag FC Emmen - ADO Den Haag

Boris (borisz)

De degradatiekraker tussen FC Emmen en ADO Den Haag eindigt in een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg maakte een kwartier voor tijd gelijk, maar verzuimde daarna het veldoverwicht om te zetten in de overwinning. 

Het duel was nog pas amper begonnen en het werd direct van het nodige vuurwerk voorzien, figuurlijk en letterlijk. Onoplettendheid in de defensie van Emmen zorgde ervoor dat Vicente Besuijen na zes minuten op aangeven van Lassana Faye bij de eerste paal vrij kon binnenschieten.  Buiten het stadion hadden fans van FC Emmen zich verzameld. Zij staken in de beginfase van de wedstrijd minutenlang vuurwerk af. Door de mist en de rook moest het duel tijdelijk gestaakt worden. 

Na een kwartier ging de wedstrijd verder. Dertien minuten voor tijd zette Emmen-verdediger Miguel Araujo de 1-1-eindstand op het scorebord. Door het gelijkspel blijven FC Emmen en ADO Den Haag na twaalf wedstrijden de nummer achttien en zeventien van de Eredivisie. Emmen is met vier punten hekkensluiter en ADO heeft zeven punten, een minder dan nummer zestien Willem II.

FC Emmen

1 - 1

ADO Den Haag

 72' Araujo    6' Besuijen
 
 Gele kaart: De Leeuw, (FC Emmen), De Boer, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Oude Meerdijk, Emmen
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Wiedwald
v.Rhijn (Avdijaj/ 73)
Bakker (Veendorp/82)
Araujo
Cavlan
Bijl
De Leeuw
Ben Moussa (Bernadou/46)
Laursen (Jansen/86)
Kolar (Chacón/86)
Pena
  Koopmans
v.Ewijk
Del Fabro
Kemper
Faye
Besuijen (Catic/ 90 2)
De Boer (Rigo/67)
Pascu
Ould-Chikh (Ratiu/67)
Kramer (Karelis/ 59)
Kishna (Bourard/59)