Van der Poel wint bij rentree in het veldrijden

TargaFlorio

Mathieu van der Poel heeft de Scheldecross gewonnen. Voor de regerend wereldkampioen veldrijden was dit zijn eerste cross van het seizoen. Denise Betsema won eerder op de middag de wedstrijd bij de vrouwen.

Van der Poel opende in de tweede ronde de gashendel, alleen de Belg Eli Iserbyt kon in zijn wiel blijven maar moest uiteindelijk ook lossen. Halverwege de wedstrijd kwam Van der Poel in het losse zand ten val. De Nederlander was uit zijn ritme en Iserbyt kon weer aansluiten.

Op een zandstrook verhoogde Van der Poel opnieuw het tempo en dit keer moest de Europees kampioen definitief lossen. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen kon daarmee zijn rentree direct opluisteren met een zege. Op zes seconden finishte Iserbyt als tweede. De jong en talentvolle Brit Tom Pidcock werd verrassend derde.

Betsema zegevierde in de wedstrijd bij de vrouwen. De 27-jarige renster versloeg Lucinda Brand. Daarmee is na vier opeenvolgende wedstrijden een einde gekomen aan de zegereeks van Brand. Op de derde plaats finishte Annemarie Worst. Door een stukje ijzerdraad in de derailleur verloor Ceylin del Carmen Alvarado veel tijd en eindigde pas als 23e op bijna vier minuten.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Thomas Pidcock (GBR)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Michaël Vanthourenhout (BEL)
9. Corné Van Kessel (NED)
10. Daan Soete (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Denise Betsema (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Sanne Cant (BEL)
5. Manon Bakker (NED)
6. Anna Kay (GBR)
7. Yara Kastelijn (NED)
8. Fem Van Empel (NED)
9. Laura Verdonschot (BEL)
10. Aniek Van Alphen (NED)