Biatleet Fillon Maillet boekt indrukwekkende zege in Oostenrijkse sneeuw

heywoodu

De Franse biatleet Quentin Fillon Maillet heeft in Hochfilzen grote indruk gemaakt. In de verse Oostenrijkse sneeuw was hij met afstand de beste op de achtervolging, waardoor nog altijd elke wedstrijd deze winter een andere winnaar kent.

Als winnaar van de sprint mocht de Noor Johannes Dale een dag na zijn eerste overwinning als eerste van start gaan, 17 en 29 seconden voor de Fransen Quentin Fillon Maillet en Fabien Claude en 41 en 44 seconden voor landgenoot Johannes Thingnes Bø en de Zweed Sebastian Samuelsson.

Bij de eerste schietbeurt nam Fillon Maillet met vijf treffers de leiding over, Dale volgde na een misser op acht tellen en Emilien Jacquelin werkte zich met nul missers voorbij Bø. Dale en Fillon Maillet schoten bij de tweede beurt foutloos, Bø en Jacquelin deden dat ook en dus zat de top-4 zo binnen een seconde of tien.

Fillon Maillet legde een sterke ronde op de sneeuw en arriveerde ruimschoots als eerste voor de eerste staande schietbeurt, waar hij alles in rap tempo raakte. Jacquelin volgde met vijf treffers, de Noren haakten af: Dale moest één keer de strafronde in, Bø zelfs twee keer. Samuelsson trof vijf keer doel en kwam zo als derde door, vlak voor Dale.

Ook bij de laatste schietbeurt kwam Fillon Maillet als eerste aan, Jacquelin arriveerde iets later. Fillon Maillet was ongenaakbaar en schoot in prachtig tempo alles raak, net als Jacquelin, die op acht tellen de slotronde in dook. Samuelsson en Dale streden om plek drie en die leek naar Dale te gaan: als enige van de achtervolgers bleef hij foutloos.

In de slotronde begon het alsmaar harder te sneeuwen, maar Fillon Maillet was er niet van onder de indruk en boekte een uiterst indrukwekkende zege. Jacquelin volgde op een dikke twintig seconden, de eenzame Dale pakte een keurige derde plek door Bø achter zich te houden. Fabien Claude, Sturla Holm Lægreid en Tarjei Bø volgden op plek acht was Simon Eder pas de eerste van buiten Noorwegen of Frankrijk die de finish haalde.