Duitser Geiger leidt op WK skivliegen

heywoodu

In het Sloveense Planica is dan eindelijk het wereldkampioenschap skivliegen begonnen. Dat zou aan het einde van afgelopen winter gehouden worden, maar werd wegens een pandemie uitgesteld naar december. Publiek mag er niet bij zijn, maar het kampioenschap kon gelukkig wel van start gaan met op vrijdag de eerste twee ronden in de indiduele wedstrijd.

De vrouw van Karl Geiger staat op het punt van bevallen van hun eerste kind en dat doet de Duitser ogenschijnlijk bijzonder goed: in de eerste ronde sprong hij zowaar naar de leiding, vlak voor de ineens weer in vorm zijnde Oostenrijker Michael Hayböck. De verrassende Rus Evgeniy Klimov vloog naar de derde plek en met Halvor Egner Granerud uit Noorwegen en de Duitser Markus Eisenbichler bleven verder alleen de nummers één en twee in de World Cup goed in de buurt. De gaten daarachter waren nog wel klein en met nog drie vluchten te gaan was er uiteraard nog niks beslist.

Geiger's indrukwekkende sprong in de eerste ronde

In de tweede ronde werd de top-5 geopend met een fantastische 247 meter van Eisenbichler, waarna Granerud na lang oponthoud met de startbalk het hoofd koel hield en voor de Duitser bleef. Klimov deed het wat minder en leverde zes plekken in, Hayböck kwam achter het topduo van dit jaar terecht. Geiger sloot de dag af met een iets mindere sprong, maar het was wel genoeg om als leider richting de beslissing op zaterdag te gaan. Granerud en Eisenbichler volgen en ook Hayböck zit nog volop in de strijd om de medailles.

Eisenbichler's nog betere sprong in de tweede ronde