FOK! Wat een weer: warmer na koude periode

_UserName_ (Ferdy)

Hallo! Na een koude, sombere periode is er meer ruimte voor wat warme lucht. De eerste lokale ijsdag, wanneer het dus een dag onder het vriespunt blijft, is donderdag behaald in het Gelderse Hupsel.

Het is bewolkt met af en toe (mot)regen. Verder is het nevelig en vooral in het westen en noordwesten komt mist voor. De temperatuur daalt niet of nauwelijks en het minimum ligt tussen 3°C in het noordoosten en 7°C in Zeeland. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Overdag is het grijs en nevelig met van tijd tot tijd (mot)regen. Vooral in het westen en noorden kan er lokaal ook mist voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noordoosten tot lokaal 10°C in Zeeland. De wind is zwak tot matig, in het noorden zuidoostelijk, in het zuiden draaiend naar zuidwestelijke richtingen. Later in de middag en avond draait de wind op steeds meer plaatsen naar zuidwest.

In de nacht naar zondag is het overwegend bewolkt met af en toe motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidwestenwind is zwak , aan de westkust matig.

Zondag overdag is het in de noordoostelijke helft bewolkt met af en toe motregen. Van het zuidwesten uit klaart het op, maar in de middag neemt de hoge bewolking wel weer toe. In de avond valt in het westen af en toe regen. De maxima liggen rond 7 °C. De wind draait van zuidwest naar zuid en is zwak tot matig, aan de westkust later vrij krachtig, in de avond krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Het was koud de afgelopen dagen (Foto: _UserName_)
Het was koud de afgelopen dagen (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!