AZ verliest van NK Rijeka en is uitgeschakeld in Europa League

TargaFlorio

AZ is uitgeschakeld in de Europa League. De Alkmaarders verloren met 2-1 van het Kroatische NK Rijeka. Door een 1-1 gelijkspel tussen Napoli en Real Sociedad had alleen een overwinning volstaan voor overwintering in Europa.

Ondanks het overwicht in de wedstrijd konden de Alkmaarders dat niet bevestigen met een doelpunt. Boadu was enkele keren dicht bij scoren maar Rijeka-doelman Nevistic deed zijn werk vlekkeloos. Galovic bracht Rijeka via het hoofd op voorsprong maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

Na rust kwam de thuisclub wel op voorsprong via Menalo. Wijndal bracht AZ enkele minuten later alweer op gelijke hoogte.

Tien minuten voor tijd moest Karlsson vanwege gevaarlijk spel met rood van het veld. Met een man minder was het zweten voor AZ. In de blessuretijd scoorde Tomecak de winnende treffer voor de Kroaten.

In het ander duel in groep F stond Napoli lang op voorsprong, echter in de blessuretijd maakte Sociedad gelijk. Door het verlies komt er een einde aan het Europese avontuur van de Alkmaarders.