PSV als groepswinnaar door naar knock-out fase Europa League

TargaFlorio

PSV heeft donderdag een overtuigende 4-0 overwinning geboekt op Omonia Nicosia uit Cyprus. Door de zege en het gelijke spel tussen POAK Saloniki en Granada gaat de Eindhovense club als winnaar van groep E door naar de knock-out fase van de Europa League.

Vooraf was PSV al verzekerd van plaatsing voor de knock-out fase, wel had het nog zicht op de eerste plaats in de groep. De ploeg van trainer Roger Schmidt moest daarvoor zelf winnen en in het andere duel mocht Granada niet winnen.

Ondanks dat PSV niet met de sterkste basiself op het veld stond was het duidelijk beter dan de Cypriotische tegenstander. Na een kwartier spelen een tegenvaller voor PSV, Richard Ledezma viel uit met ogenschijnlijk een zware knieblessure.

Na ruim een half spelen gaf Philipp Max vanaf de linkerachterlijn de bal voor waarna Donyell Malen de bal kon intikken: 1-0.

Waar het niveau bij PSV na rust nog wel eens in wil zakken was dat nu niet het geval. De ploeg bleef offensief spelen. Denzel Dumfries werd licht aangetikt in het strafschopgebied, waarna hij zelf vanaf elf meter binnenschoot. Even later kreeg Nicosia ook een strafschop, Jordi Gómez schoot echter naast. In de blessuretijd was Joël Piroe twee keer doeltreffend zodat het een verdiende 4-0 overwinning werd.