Naast het betaalde voetbal mogen ook overige topsportcompetities hervat worden

TargaFlorio

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 17 december Nederlandse topsportcompetities weer hervat mogen worden. In totaal betreft het ongeveer 5000 sporters.

Waar het betaald voetballers al enige tijd gewoon hun sport kunnen uitoefenen was dit voor veel andere topsporters niet zo. Trainen in kleine groepjes was toegestaan, echter wedstrijden spelen mocht niet, tenzij in internationaal verband. Over deze beperkingen heerste onvrede binnen het hockey, basketbal, volleybal en andere sporten. Nu heeft het kabinet besloten om deze beperkingen op te heffen.

“Het is belangrijk dat topcompetities binnenkort weer voorzichtig mogen starten, zonder publiek natuurlijk. Dat houdt de belangstelling voor sport levend en zo kunnen onze topsporters zich beter op de grote internationale evenementen voorbereiden”, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. “Goed ook dat juist deze week de 2e kamer een motie heeft aangenomen om de sportbonden met in totaal 5 miljoen te helpen om hun topsport en talentprogramma’s overeind te houden nu zij zo’n grote terugloop aan inkomsten hebben”

Of alle topsportcompeties ook direct worden hervat is nog niet zeker. Bovendien is het de vraag of alle sporten aan de strikte coronaprotocollen kunnen voldoen.