Manchester United kan wel winnen van Everton

Boris (borisz)

Manchester United heeft de lastige uitwedstrijd tegen Everton gewonnen. De knappe zege op Goodison Park moet Ole Gunnar Solskjaer weer wat meer lucht geven in de Premier League. Het werd 1-3. 

Manchester United kwam in Liverpool nog wel op achterstand. Dat gebeurde via Bernard, de vervanger van de nog altijd geschorste Richarlison. De linksbuiten schoot binnen na doorkoppen van Dominic Calvert-Lewin en klopte David de Gea. Het was aanvallend een van de weinige goede momenten in de eerste helft van Everton. 

Vijf minuten later stond de gelijkamker op het bord. Bij een voorzet van Luke Shaw dook Bruno Fernandes op het juiste moment precies op de juiste plek op. De aanvallende middenvelder kopte de bal overtuigend voorbij Jordan Pickford, die in de 32ste minuut opnieuw geklopt werd. Wederom was Fernandes de doelpuntenmaker. 

Na rust probeerde United de wedstrijd te controleren en bij vlagen het tempo eruit te halen. Solskjaer had daarbij Van de Beek lange tijd weer niet nodig. De wedstrijd kabbelde voort. Bij een uitbraak liet Rashford een grote kans op de 1-3 liggen. De aanvaller werd vrij voor de keeper gezet en stuitte oog in oog met Pickford op de goalie. Die misser brak United niet meer op. De bezoekers bleven in de slotfase overeind en kwamen zelfs tot scoren. Edinson Cavani viel in en bepaalde de eindstand in de 95e minuut op 1-3, op aangeven van Fernandes. De Portugees vertolkte zo met twee goals en een assist de absolute hoofdrol bij de o zo belangrijke zege voor Solskjaer, die met United weer omhoog kan kijken.

Everton mag voorlopig vijfde blijven staan, maar zal na het weekend wat plaatsen inleveren. United klom naar de dertiende plaats met uitzicht om na de interlandbreak verder te klimmen.