Transfernieuws Eredivisie: De tijd begint te dringen

TargaFlorio

In de grote competities sluit maandagavond 23.59 uur de transfermarkt, in Nederland kan er nog tot dinsdagavond gehandeld worden.

Volgens het Eindhovens Dagblad huurt PSV Marco van Ginkel opnieuw van Chelsea. De 27-jarige middenvelder kwam al drie keer eerder op huurbasis uit voor PSV. Van Ginkel speelde in mei van 2018 zijn laatste officiële wedstrijd, sindsdien onderging hij een operatie aan knie. Sinds eind 2019 is hij weer in training.

Waar Van Ginkel zich aansluit bij de selectie van PSV vertrekt Michal Sadílek. De 21-jarige Tsjech wordt voor één seizoen verhuurt aan FC Slovan Liberec.

Noa Lang speelt komend seizoen voor Club Brugge. De Belgische club huurt de aanvaller van Ajax, volgens Voetbal International is zelfs een verplichte optie tot koop in het contract opgenomen.

FC Emmen heeft zich versterkt met Ricardo van Rhijn en doelman Felix Wiedwald. De 29-jarige Van Rhijn komt transfervrij over sc Heerenveen. Bij de Drentse club heeft hij een contract van één seizoen ondertekend. De 30-jarige Wiedwald stond sinds 2018 onder contract bij Eintracht Frankfurt. Ook de Duitser is voor één seizoen gecontracteerd.

Luka Ilic speelt komend seizoen op huurbasis in de Grolsch Veste. De Tukkers huren de 21-jarige Servische middenvelder van Manchester City. Het wachten is nog even op de tewerkstellingsvergunning, naar verwachting zijn die papieren volgende week geregeld.

Na zijn vertrek bij Feyenoord heeft Jan-Arie van der Heijden mogelijk een nieuwe club gevonden. Volgens het Brabants Dagblad staat hij op de radar van Willem II. De 32-jarige verdediger speelde tussen 2009 en 2011 ook al voor de Tilburgers.

Update 18.30 uur Klaassen officieel terug bij Ajax
Davey Klaassen mag zich sinds maandag weer officieel Ajacied noemen. De Amsterdammers hebben met Werder Bremen overeenstemming bereikt over de transfer van de middenvelder. De 27-jarige Klaassen heeft een contract voor vier seizoenen getekend. De transfersom is elf miljoen euro, door bonussen kan dat bedrag oplopen tot veertien miljoen euro.

Update 20.50 uur Dervisoglu naar FC Twente
Volgens Tubantia beschikt FC Twente komend seizoen over Halil Dervisoglu. De 20-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Brentford. De Engelse club nam Dervisoglu in januari van dit jaar voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam.