Thiem met pijn en moeite door, Sinner stunt op Roland Garros

heywoodu

Tennisser Rafael Nadal staat weer in de kwartfinales op Roland Garros. De veelvoudig eindwinnaar, als tweede geplaatst, had weinig moeite met de Amerikaan Sebastian Korda (ATP-213). De zoon van Petr Korda ging er in twee uur met 6-1, 6-1, 6-2 overtuigend af.

Dominic Thiem, als derde geplaatst, trof de jonge Franse jeugdolympisch kampioen Hugo Gaston (ATP-239), die hiervoor in een vijfsetter oud-winnaar Stan Wawrinka verschalkte. Thiem had het niet al te makkelijk, maar stevende na twee sets wel af op een niet al te ingewikkelde zege.

Gaston kwam ineens echter flink op dreef, terwijl Thiem het zwaar kreeg. In set drie hield de Oostenrijker op 5-5 zijn service met veel moeite vast, maar daarna brak Gaston er alsnog door en won hij de set, waarna hij aan één break genoeg had om ook de vierde set te pakken.

In de beslissende vijfde set wist Thiem op 4-3 door Gaston's service te breken, maar de jongeling kreeg vervolgens een niet benutte breakkans. Thiem's eerste matchpoint mepte Gaston met een fenomenale backhand weg, maar bij de tweede was het raak en won Thiem alsnog: 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 6-3.

De Duitser Alexander Zverev (6) had het net als Thiem moeilijk met een jongeling, maar de pas 19-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP-75) wist het zelfs af te maken. Alleen de derde set leverde Zverev hoop op, maar Sinner zette zijn stunttoernooi voort nadat hij de vierde set ook won: 6-3, 6-3, 4-6, 6-3.

Ook Diego Schwartzman plaatste zich voor de kwartfinales en de als twaalfde geplaatste Argentijn deed dat wél zonder noemenswaardige problemen. De Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-46) werd met 6-1, 6-3, 6-4 vakkundig aan de kant geschoven.