Viņales pakt MotoGP-pole op Misano

heywoodu

Maverick Viñales heeft de poleposition te pakken voor de Grand Prix van San Marino in de MotoGP. Op het circuit van Misano was de Spaanse Yamaha-coureur zaterdag de snelste.

Yamaha had de gang er bijzonder goed in zitten: fabriekscoureur Viñales was de snelste, teamgenoot Valentino Rossi was op 0,466 seconden vierde. Tussen de twee stonden de Petronas Yamaha-machines van Franco Morbidelli (+0,312) en Fabio Quartararo (+0,380).

De tweede rij wordt naast Rossi gevormd door Pramac Ducati-rijders Jack Miller en Francesco Bagnaia, die twee duizendsten uit elkaar lagen. Suzuki-teamgenoten Alex Rins en Joan Mir vormen de derde rij met Ducati-fabrieksrijder Andrea Dovizioso.

In de Moto2 ging de pole naar Sam Lowes. De Brit troefde de Australiër Remy Gardner met 0,254 seconden af, terwijl de Italiaanse SKY-coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi volgden op 0,326 en 0,371 seconden en staan op rij één: Lowes vertrekt als 29e, als gevolg van een in de vorige race uitgedeelde straf. Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de 25e stek.

Voor Ai Ogura was er na drie tweede startplekken een eerste pole in de Moto3. De Japanner was welgeteld 0,016 seconden sneller dan de Argentijn Gabriel Rodrigo, die het ook maar net haalden: Tatsuki Suzuki completeerde de eerste rij op 0,031 seconden, Andrea Migno volgde op 0,042 tellen.

De elektrische MotoE, met Matteo Ferrari, Mattia Casadei en Xavier Simeon op de eerste rij, trapt de racedag zondag om 10.05 uur af. De Moto3 volgt om 11.00 uur, daarna start de Moto2 om 12.20 uur en de MotoGP om 14.00 uur.