F3-coureur Sargeant slaat dubbelslag in Spa

heywoodu

Op het circuit van Spa-Francorchamps heeft Logan Sargeant de winst gepakt in de tweede race van de Formule 3 aldaar, wat hem gelijk de leiding in het kampioenschap opleverde.

Met Richard Verschoor na zijn tiende plek van zaterdag op poleposition, Liam Lawson ernaast en Logan Sargeant en Olli Caldwell erachter sprongen de lichten op groen. De Nederlander behield de leiding, hoewel hij in Les Combes wel even flink moest duelleren met Sargeant. Caldwell volgde, voor Frederik Vesti, Lawson en Theo Pourchaire.

Met behulp van DRS kwam Sargeant op Kemmel simpel langs Verschoor, Pourchaire reed zich achter Vesti naar de vierde stek. Diezelfde Vesti DRS'te zich ook langs Verschoor, waarna een crash van Pierre Louis Chovet in het middenveld voor een virtual safety car zorgde. Halverwege de race moest Verschoor zich gewonnen geven tegen Pourchaire, terwijl Sargeant en Vesti een fors gat sloegen.

Lawson en Aleksander Smolyar kwamen een ronde later ook voorbij Verschoor, die vervolgens Oscar Piastri in zijn nek en langszij kreeg. Piastri ging daarbij wel te wijd en kreeg later een tijdstraf van vijf seconden aan de broek. Sargeant hield voorin de pogingen van Vesti van zich af en pakte de winst én de leiding in het kampioenschap, voor Vesti en de op ruime afstand volgende Lawson.

Smolyar werd vierde, Piastri finishte als vijfde door Pourchaire nog te pakken, maar eindigde achter de Fransman. Verschoor verloor in de slotfase nog net teveel op Piastri en kwam zo ook als zevende in de uitslag te staan, Bent Viscaal werd zestiende.