Ducati slaat dubbelslag in World Superbikes, Van der Mark 5e

heywoodu

Op het Spaanse circuit van Aragon is het World Superbikes-weekeinde geopend met de eerste van in totaal drie races - zondag volgen de superpolerace en de tweede reguliere race. Michael van der Mark vertrok van de achtste plek, nadat hij het in de trainingen van vrijdag al vrij lastig had.

Met Jonathan Rea, Loris Baz en Scott Redding op de eerste rij sprongen de lichten op groen, maar Alex Lowes knalde vanaf de eerste rij naar voren en pakte de leiding - kortstondig, tot Kawasaki-teamgenoot Rea plek één terugpakte. Michael van der Mark vertrok vanaf plek acht prima en sloot achter Redding en Baz aan op de vijfde stek.

Van der Mark kwam snel langs Baz, maar de twee Kawasaki's en Redding leken een gaatje te slaan...tot Lowes stevig onderuit ging en nét niet door aanstormende motoren geraakt werd. Chaz Davies kwam ondertussen van de negende plek naar voren en nam Van der Mark's derde plek overtuigend af, waarna hij de aanval opende op Ducati-teamgenoot Redding.

Redding had het tempo er echter goed in zitten en opende met succes de aanval op leider Rea. Met drie ronden te gaan kreeg de wereldkampioen het ineens zwaar: hij moest Redding laten gaan en Davies dichtte het gat én ging er overheen. Redding snelde naar de zege, Davies' aanval op de winst kwam nét te laat en hij werd tweede, voor Rea en Michael Ruben Rinaldi, die nog net voorbij Van der Mark kwam.