Eerste MotoGP-pole ooit voor KTM

heywoodu

KTM heeft de allereerste poleposition te pakken in de MotoGP. Pol Espargaro mag zondag vanaf de eerste plek beginnen aan de Grand Prix van Steiermark op de Red Bull Ring, waar een week eerder de tumultueuze Oostenrijkse Grand Prix verreden werd.

Espargaro noteerde de snelste tijd en zag dat niemand daar in een laatste poging nog aan kwam. De verrassend sterke Takaaki Nakagami opende de aanval, maar zijn rondetijd werd afgepakt omdat hij buiten de baan kwam, hoewel hij op 0,022 seconden alsnog een erg knappe tweede plek pakte. Johann Zarco completeert op 0,052 seconden met zijn Ducati de eerste startrij.

Met Joan Mir (Suzuki), Jack Miller (Ducati) en Maverick Viñales (Yamaha) staan ook op de tweede rij drie fabrikanten, net als op rij drie: Alex Rins (Suzuki), Miguel Oliveira (KTM) en Andrea Dovizioso (Ducati), die met zijn negende plek alsnog binnen slechts drie tienden van de poleposition van Espargaro zat.

In de Moto2 ging de pole naar Aron Canet, zijn eerste van het jaar. Op zijn Speed Up was hij te snel voor de Kalex-armada, aangevoerd door Jorge Martin (+0,118) en Tetsuta Nagashima (+0,370). Bo Bendsneyder komt er steeds minder aan te pas en start zondag vanaf de 26e plek.

Gabriel Rodrigo pakte in de Moto3 zijn eerste pole van 2020, hoewel het er behoorlijk om spande: Raul Fernandez gaf slechts 0,012 seconden toe en met Tatsuki Suzuki op 0,064 tellen zat de hele eerste rij bijzonder dicht bij elkaar.

De Moto3 trapt de racedag zondag om 11.00 uur af, om 12.20 uur gevolgd door de Moto2. Om 14.00 uur gaan de lichten op groen voor de MotoGP.