RB Leipzig stoot Atlético uit Champions League na late goal

H.Vviv

RB Leipzig heeft zich door een 2-1 zege op Atlético Madrid geplaatst voor de halve finales van de Champions League. In die halve finale speelt RB Leipzig volgende week dinsdag tegen Paris Saint-Germain.

In de eerste helft waren er wat kansen voor beide ploegen om de score te openen, maar pas in de tweede helft werd door Leipzig geopend. Dani Olmo opende in de vijftigste minuut de score. De Spaanse aanvaller kopte knap binnen naar een voorzet van Marcel Sabitzer.

Atlético-trainer Diego Simeone greep direct in en bracht João Félix in. Het Portugese wonderkind moest voor gevaar zorgen in de Duitse verdediging en zou dat ook doen. In de zeventigste minuut zette de 20-jarige Portugese aanvaller zelf een aanval op, waarna hij via een knappe combinatie in het strafschopgebied werd neergehaald. Félix zou zelf de strafschop nemen die hij vervolgens inschoot.

De wedstrijd leek vervolgens uit te draaien op een verlenging, maar drie minuten voor tijd viel alsnog het winnende doelpunt voor Leipzig. Invaller Tyler Adams kreeg na een goede aanval aan de linkerkant de bal op de rand van het strafschopgebied. De Amerikaan haalde van afstand uit en via een Spaans been vloog de bal onhoudbaar achter Atlético doelman Jan Oblak. In de resterende minuten probeerde Atlético het nog wel, maar tot kansen zou dat niet leiden, waardoor Leipzig voor het eerst in de clubhistorie in de halve finale staat van de Champions League.