Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 33

Peter Breuls

Deze week niet zo'n enorme lijst nieuwe releases als vorige week, maar wie heeft dan ook alles van vorige week al gezien? Mocht er niks voor je tussen hebben gezeten, of je hebt inderdaad alles al gezien, dan hebben we deze week onder andere het vervolg op Train to Busan.

Peninsula

Vier jaar na de zombie-uitbraak is Zuid-Korea overspoeld door zombies en in quarantaine gezet voor de rest van de wereld. Jung-seok (Gang Dong-won) en Min-Jung (Lee Jung-hyun) krijgen de missie om een verlaten vrachtwagen midden in Seoul binnen een tijdslimiet op te halen, om zo het schiereiland voor altijd te kunnen ontvluchten. Maar behalve de hordes zombies komen ze ook oog in oog te staan met een mysterieuze militaire groep, Unit 631, die hen in een hinderlaag lokt. Hun gewelddadige overlevingsstrijd begint!

Summerland

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

Hope Gap

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.

The Kingmaker, Imelda Marcos

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.

Three Summers

Meesterlijke komedie over een groot corruptieschandaal in Brazilië, gezien door de ogen van het hoofd van de huishouding van de luxe villa waarin een vermogende Braziliaanse familie leeft. Zij behoudt ondanks alles haar opgewektheid en haar gevoel van loyaliteit, en laat geen gelegenheid onbenut om de situatie in haar voordeel te laten werken. De nieuwste speelfilm van regisseur Sandra Kogut (Campo Grande) is zo een briljante komedie over grove klassenongelijkheid en de oneindige vindingrijkheid van degenen die zo vaak achter het net vissen.

Moffie

Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen. Intussen zit de minderheidsregering van Zuid-Afrika in een conflict verwikkeld met de Angolese grenspost en moeten alle blanke jongemannen ouder dan zestien twee jaar militaire dienstplicht vervullen. Tijdens de afschuwelijke gebeurtenissen schept hij een innige band met een medesoldaat.