Rechercheonderzoek gewapende overval op Bol.com in volle gang

Monique Verlind (DJMO)

De recherche is druk bezig met het onderzoek naar de overval die zondag 19 juli jl. plaatsvond op het distributiecentrum van Bol.com aan de Pakketweg in Waalwijk. Twee beveiligers werden daarbij met een vuurwapen bedreigd en vervolgens gegijzeld. Bij de overval waren zeker vier daders betrokken. Er is een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle goederen buit gemaakt die de daders met een door hen meegebrachte vrachtauto hebben meegenomen.

De overvallers reden omstreeks 08.15 uur het parkeerterrein van het distributiecentrum op en gingen het bedrijf binnen. Daarbij gijzelden zij twee beveiligers. Er waren op dat moment buiten de twee beveiligers nog enkele andere werknemers aanwezig die echter niets van de overval hebben meegekregen. De bewakers wisten zich rond 14.50 uur te bevrijden en alarm te slaan.

De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in. Daarbij worden onder meer veel camerabeelden bestudeerd. Hiervoor is ook de expertise van politiespecialisten ingeschakeld. Ook is in het bedrijf door forensisch rechercheurs een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Tevens zijn getuigen verhoord.