FOK! Wat een weer: 100 mm!!

Stephan (Stephan5)

Bonjour!

Dat was me het dagje wel zeg. Er zijn al veel berichten in het nieuws over de hoosbuien die delen van ons land hebben getroffen. In Meddo is de magische 100 mm grens overschreden. Verder vielen er in grote delen van Drenthe, Overijssel en Gelderland vele tientallen millimeters aan regen.

Het begon gistermorgen echter al in het zuidwesten. In een strook van Brabant naar Zuid-Holland viel ook meer dan 20 mm. Daarna ontwikkelden de buien zich rondom Amsterdam. Nabij Holendrecht viel 40 mm. En weer daarna ontploften de buien in Gelderland en Overijssel. Er is sprake van wateroverlast, maar dat geeft ook weer plezier voor de kinderen.

Natuurlijk zijn er ook pechvogels die zich vreselijk zaten op te winden dat er in hun tuin niks viel. Ik ben er daar uiteraard één van. Helaas was de noordwestenwind hier te sterk aanwezig, zodat de Amsterdam-bui mij niet kon bereiken. Om woest van te worden.   Als het in  Rotterdam lukt, waarom dan niet hier?  

Maar alle gekheid, er zullen nog veel meer liefhebbers van actief weer op een houtje gebeten hebben. 

Vandaag begint de dag met regen in het noorden en oosten, maar ik zal denk ik wakker worden met de zon. Die opklaringen breiden zich dan geleidelijk aan verder over het land uit. Helemaal droog blijft het niet, want er zullen nog een paar buien ontstaan. Niet meer zo zwaar en massaal als gisteren, maar vooruit, je kan hem op je hoofd krijgen. 

Het wordt daarbij tussen de 20 en 25 graden van west naar oost en er staat maar weinig wind uit een westelijke richting. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Avondzon in Arnhem (Foto: Charged)
Een fraaie avondlucht boven Arnhem. Onstabiliteit is zichtbaar. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.