Dortmund veegt Schalke van het veld bij herstart Bundesliga

Boris (borisz)

Bij de hervatting van de Bundesliga heeft Borussia Dortmund de achtervolging direct ingezet op Bayern München. In de minst sfeervolle Kohlenpott-derby uit de geschiedenis werd Schalke 04 in het Signal Iduna Park bedwongen. Het werd 4-0.

Borussia heeft nu een punt minder dan de gedoodverfde titelkandidaat Bayern München. De club uit Freistaat Bayern gaat zondag op bezoek bij Union Berlin, de nummer elf van de Bundesliga. Erling Haaland opende na 29 minuten de score. De 19-jarige Noor scoorde voor de niet geplande pauze van twee maanden aan de lopende band, en had direct zijn ritme weer gevonden.

Borussia heeft nu een punt minder dan de gedoodverfde titelkandidaat Bayern München. De club uit Zuid-Duitsland gaat zondag om 18.00 uur op bezoek bij Union Berlin, de nummer elf van de Bundesliga.

Hij vierde zijn doelpunt ingetogen. Ook zijn ploeggenoten vlogen hem niet in de armen. Haaland, in de winterstop overgekomen van Red Bull Salzburg, maakte zijn tiende treffer in negen competitiewedstrijden voor Dortmund. Dortmund ging door en wat geklungel achterin bij de bezoekers, profiteerde Raphaël Guerreiro optimaal door de voorsprong vlak voor rust te verdubbelen.

Thorgan Hazard zorgde vlak na rust voor de 3-0 BVB liet het daar niet bij en hield de druk op het Schalke-doel hoog. Het resulteerde rond een uur speeltijd in de 4-0, wederom was Guerreiro verantwoordelijk voor het doelpunt, na een zeer fraaie assist van Haaland. Verder leed bleef Schalke bespaard.

1899 Hoffenheim ging flink onderuit thuis tegen Hertha BSC. Bij aanvang zaten alle Nederlanders op de bank. Aan de kant van Hoffenheim waren dat trainer Alfred Schreuder en jongeling Melayro Bogarde. Bij Hertha kon Javairo Dilrosun op de bank plaatsnemen. Karim Rekik ontbrak daar vanwege een blessure. Na een klein uur begroette Labbadia de eerste treffer van zijn ploeg; tot afschuw van Schreuder vloog een schot van Peter Pekarik via Kevin Akpoguma in de goal. Direct daarna was het duel al gespeeld, want een minuut later kopte Vedad Ibisevic een afgemeten voorzet van Maximilian Mittelstädt, binnen. De dubbelslag binnen drie minuten bleek wel de nekslag voor de ploeg van Schreuder, die lijdzaam moest toezien hoe het na een fraaie actie en dito afronding van Matheus Cunha ook nog 0-3 werd. 

Leipzig was voor de coronastop al enigszins aan het kwakkelen geslagen. Thuis tegen SC Freiburg bleef het kwakkelen. Na 34 minuten bij een corner hakte Manuel Gulde namens de tegenstander met meer geluk dan wijsheid de bal in het doel. De treffer van Gulde, met zijn eerste goal sinds 511 dagen niet bepaald een goalgetter, zorgde dat de nummer drie na rust in de achtervolging moest. Pas een kwartier voor tijd kwam die gelijkmaker er. Yussuf Poulsen knikte op aangeven van Kevin Kampl fraai raak.