'Mogelijk parallel universum gespot'

heywoodu

Wetenschappers op Antarctica hebben een interessante ontdekking gedaan. Tijdens experimenten kwamen metingen naar voren die ze nog op geen enkele manier hebben kunnen verklaren, behalve met een redelijk opvallende uitleg: een parallel universum.

In de afgelopen jaren lieten Peter Gorham en zijn collega's meerdere malen een soort weerballon opstijgen, met allerlei meetinstrumenten eraan. Na de eerste vlucht kwam er bar weinig terug, alleen een rare meting met wat achtergrondruis, iets dat een jaar later bij de tweede vlucht weer het geval was.

Terwijl de ballon voor de derde keer in de lucht was, besloot men de data van de eerste twee vluchten nog eens te bekijken, met name de signalen die men eerst af had gedaan als ruis. Dat was maar goed ook: een van de signalen bleek het kenmerk van een deeltje met extreem veel energie. Daar waren ze niet naar op zoek, maar dat was niet het meest bijzondere: het deeltje leek toch echt uit de grond te komen, en niet uit de ruimte.

Kort gezegd zou de enige realistische verklaring kunnen zijn dat het om een neutrino gaat, een deeltje dat zo weinig interactie heeft met andere materie dat het nagenoeg overal doorheen gaat - om de helft van de neutrino's te stoppen moet een blok lood een dikte hebben van ongeveer één lichtjaar, zo'n 9,5 biljoen kilometer. Een neutrino raast dus moeiteloos door de aarde en zou er aan de andere kant uit kunnen komen, maar uit metingen bleek dat het geen neutrino was.

Het gaat een beetje ver om alle mogelijke oplossingen tot in detail te bespreken, voor de liefhebber verwijzen we graag naar het bronartikel, dat in onderstaande video grotendeels te lezen is zonder in te moeten loggen. Een mogelijke uitleg is echter het bestaan van een parallel universum, waarin alles tegenovergesteld is van het onze, inclusief de tijd. Zo zou het deeltje, waarvan nog altijd niet zeker is wat het precies was, in dat universum de aarde in zijn gegaan, maar er voor ons uitzien alsof het de aarde uit is gekomen.

Meer uitleg over de situatie, en een betere kijk op het artikel