Uitslag Ajax - AZ

H.Vviv

De spanning in de Eredivisie is weer volledig terug. AZ boekte zondag een dikverdiende zege op koploper Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd het 0-2 voor AZ waardoor het nu in punten gelijk staat met Ajax.

Myron Boadu opende al in de vierde minuut de score, na een fout van Daley Blind. Ajax mocht van geluk spreken dat het bij rust maar 0-1 stond voor AZ, want in de eerste helft kregen Fredrik Midtsjø en Oussama Idrissi nog goede kansen op 0-2.

Ajax ging na rust iets meer op zoek naar de 1-1, maar kwam na een uur spelen goed weg. Oussama Idrissi schoot de 0-2 erin, maar na tussenkomst van de VAR ging er een streep door dat doelpunt. Boadu had even daarvoor hands gemaakt.

Nicolás Tagliafico was twintig minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door AZ-doelman Marco Bizot. Twee minuten na de kans van Tagliafico kwam AZ op de verdiende 0-2. Na een mooie lange bal van Teun Koopmeiners maakte Idrissi het af en was de wedstrijd direct beslist.

Beide ploegen hebben na 24 duels 53 punten, maar het doelsaldo van de ploeg van de landskampioen is een stuk beter. Feyenoord staat derde op zes punten achterstand van beide teams.

AFC Ajax

0 - 2

AZ

     4' Boadu
 74' Idrissi
 
 Gele kaart: Leeuwin, Wijndal, (AZ)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 52.707
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Dest
Schuurs
Blind
Tagliafico
Eiting
v.d.Beek
Martínez
Ziyech (Huntelaar/81)
Tadic
Promes
  Bizot
Svensson
Leeuwin
Koopmeiners
Wijndal
Midtsjö (Sugawara/90 2)
De Wit
Clasie
Stengs
Boadu (Druijf/90 1)
Idrissi (Ouwejan/82)