FOK! Wat een weer: enkele buien. Voor de verandering

qltel

Vandaag is er af en toe zon en komen er verspreid over het land enkele buien voor. Vooral in het noord(west)en is daarbij hagel of een klap onweer mogelijk. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuiden toe en vanavond valt er in Limburg mogelijk wat regen. Elders is dan nog een bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. De wind neemt boven land in de loop van de middag af naar matig en aan de kust naar (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind verder af naar zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en is het eerst vrijwel overal droog. Later in de nacht neemt in het zuiden de bewolking toe en tegen de ochtend bereikt een regengebied het zuidwesten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Zeeland tot lokaal +1°C in het noordoosten. De wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en draait naar een zuidelijke richting.

Maandag overdag is er veel bewolking en volgen er van het zuidwesten uit perioden met regen. Later in de middag en in de avond trekt het regengebied naar Duitsland, maar kan er nog wel een enkele bui voorkomen. De temperatuur loopt op naar een graad of 8. De zuidelijke wind is meest matig. In de avond draait de wind naar west tot noordwest. Aan de kust kan de wind dan aantrekken tot krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Omstreeks half 6, in de trein naar Amsterdam.
Omstreeks half 6, in de trein naar Amsterdam.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.