Verdachte van ripvuurwerkdeal met oud en nieuw in de cel

Monique Verlind (DJMO)

Zaterdagmorgen heeft de politie vanuit het project Pandora een 18-jarige man uit Blerick aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving bij een vuurwerkdeal op 1e Kerstdag. Van een man uit Veldhoven werd die dag in Blerick 1900 euro gestolen.

Op 1e Kerstdag rond het middaguur zou de verkoop plaatsvinden. Een 34-jarige man uit Veldhoven kwam met zijn auto naar Blerick om illegaal vuurwerk te kopen. Het slachtoffer trof de verkoper in Blerick en de man stapte bij hem in de auto. In plaats van vuurwerk te leveren bedreigde de verkoper het slachtoffer in de Gosewijnstraat met een mes en beroofde hem van 1900 euro die hij bij zich had. De verdachte vluchtte vervolgens te voet.

De politie startte direct na de beroving een onderzoek en deed een oproep via burgernet. Het onderzoek leidde naar de 18-jarige verdachte. De man is zaterdagmorgen in zijn woning aangehouden. De komende dagen zal hij in de cel doorbrengen. Los van deze zaak had  de man namelijk nog zeven dagen celstraf openstaan.