Opnieuw heldenrol voor Zirkzee bij Bayern München

H.Vviv

Joshua Zirkzee heeft zich zaterdagavond wederom ontpopt tot de held van Bayern München. Net zoals woensdag had de 18-jarige spits weinig minuten nodig om Bayern München op voorsprong te schieten. Mede dankzij het doelpunt van Zirkzee won Bayern met 2-0 van VfL Wolfsburg.

Net als afgelopen woensdag bij zijn Bundesligadebuut in Freibug (1-3) was Zirkzee als invaller goud waard. 150 seconden na zijn invalbeurt voor Philippe Coutinho zette de 18-jarige Zirkzee in de 85ste minuut de 1-0 op het scorebord op aangeven van Thomas Müller. Vier minuten na de openingstreffer maakte Serge Gnabry de 2-0.

Zirkzee, voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord, werd de tweede Nederlander die in zijn eerste twee wedstrijden voor Bayern scoort. Mark van Bommel presteerde dat eerder in september 2006.

Ondanks de krappe overwinning blijft Bayern München op vier punten achterstand van de koploper, want ook RB Leipzig wist te winnen. In de eerste helft kwam de voetbalploeg uit Leipzig na acht minuten op achterstand, maar in de tweede helft draaide de ploeg van trainer Julian Nagelsmann de wedstrijd om en won het met 3-1 door treffers van Patrik Schick, Konrad Laimer en Yussuf Poulsen. Borussia Mönchengladbach kan later op gelijke hoogte komen met RB Leipzig, maar dan moet het wel winnen van Hertha BSC.

Overige uitslagen
1.FSV Mainz - Bayer Leverkusen 0-1
FC Köln - Werder Bremen 1-0
Schalke 04 - SC Freiburg 2-2

Zirkzee scoort de 2-0. (PRO SHOTS/Zuma Press)
Zirkzee scoort de 1-0. (PRO SHOTS/Zuma Press)