PDC WK: Lewis voltooid comeback; Searle gooit hoogste gemiddelde;

Boris (borisz)

Seigo Asada heeft zich na een heerlijke comeback geplaatst voor de derde ronde op het wereldkampioenschap darts van de PDC. De Japanner versloeg Keegan Brown met 3-2 in sets. Ook Simon Whitlock is door. 

Na twee sets was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Brown, die met tweemaal 3-0 de eerste twee sets pakte. Het ging echter mis in de tweede leg van set drie, waarin de Engelsman twee dubbels miste om op één leg van de zege te komen. Asada kwam via dubbel acht op het scorebord en won vervolgens de set met 3-1. Ook de vierde set ging met 3-1 naar The Ninja. In de vijfde set wist Brown wel op één leg van de zege te komen, maar Asada redde zich met een 60 finish. Met een vijftiendarter en een elfdarter trok de Aziaat vervolgens de winst naar zich toe. De volgende tegenstander voor Asada is Peter Wright.

Whitlock stond maar twee legs af tegen Harry Ward. De eerste leg van de partij ging naar Ward, maar daarna pakte Whitlock er acht op rij. Tussendoor gooide de Australiër onder meer een 112 en 100-finish. Tegenstander Ward wist in de derde set nog eenmaal op het scorebord te komen met een 76-finish. Een leg later werd klaarde Whitlock de klus in vijf beurten. De nummer veertien van de plaatsingslijst speelt in zijn volgende partij tegen Mervyn King.

Update 16.35 uur

Ryan Searle staat ook in de derde ronde van het WK. Hij won met 3-0 van Steve West. Hij had slechts één break nodig om te winnen. Alle legs behalve de vijfde leg van de tweede set gingen met de darts mee. Searle mocht aan de partij beginnen en won zo alle sets met 3-2. 

De langharige Searle gooide 101,89 gemiddeld en staat daarmee bovenaan het gemiddeldeklassement van dit WK. Searle zal in de volgende ronde aantreden tegen Gary Anderson. 

Update 18.05 uur

Adrian Lewis heeft zich zaterdag met hangen en wurgen geplaatst voor de derde ronde van het WK. De tweevoudig wereldkampioen won na een thriller met 3-2 van Cristo Reyes. Lewis leek de volgende geplaatste speler (12) die zou worden uitgeschakeld. Hij kwam al snel op een 0-2-achterstand in sets en kreeg zijn gemiddelde niet boven de negentig.

De Engelsman werd wakker. Hij trok de stand in sets gelijk, miste in de beslissende vijfde set eerst nog drie matchdarts, maar klaarde de klus alsnog met een break bij 4-3. Lewis was in de tweede leg van de vijfde set ook nog heel dicht bij een negendarter. Hij miste met zijn negende pijl dubbel twaalf en verloor vervolgens ook nog eens de leg.

'Jackpot' veroverde in 2011 en 2012 de wereldtitel. Hij zakte in de jaren daarop door blessureleed ver terug op de wereldranglijst, maar vond in het laatste jaar weer een beetje de weg omhoog. In de volgende ronde wacht Darren Webster.