PDC WK: Kurz stunt tegen Cullen; Aspinall door

Boris (borisz)

Nathan Aspinall en Nico Kurz staan in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Apinall had rekende af met Danny Baggish. Kurz stuntte door Joe Cullen te verslaan. 

Nathan Aspinall werd flink getest in zijn eerste wedstrijd. Zijn Amerikaanse tegenstander Baggish kwam een stuk beter voor de dag dan in diens eersterondepartij tegen Andy Boulton. Dat leidde ook tot winst van de eerste set. Een uitstekende tweede set van Aspinall, met een dertien-, twaalf- en veertiendarter, zorgde voor 1-1.

De derde set ging gelijk op, maar in de vijfde leg profiteerde Aspinall van een gebrek aan triples bij Baggish. De WK-halvefinalist van vorig jaar raakte tops en kwam 2-1 voor. In set vier gebeurde min of meer hetzelfde. Aspinall gooide een veertiendarter in de vijfde leg en bemachtigde daarmee een plek in de derde ronde van het WK. De Engelsman speelt in zijn volgende duel tegen Krzysztof Ratajski.

Kurz heeft Cullen met 3-1 uitgeschakeld op het Darts. De nummer 222 van de wereld versloeg de als vijftiende geplaatste Cullen. Kurz begon goed, maar de eerste set ging met een 116-finish en 3-2 alsnog naar Cullen. In de tweede set maakte Kurz een 2-0 achterstand goed en maakte er 1-1 in sets van.  Kurz pakte eveneens sets drie en vier en stuurde Cullen naar huis. 

Qua gemiddelden was het met 93 vs 92 net in het voordeel van Kurz. Beide spelers raakten 42% van hun pogingen op de dubbel. De Duitser raakte ze echter op de betere momenten. Kurz treft in de volgende ronde Luke Humphries.