Aangetroffen illegaal vuurwerk door EOD tot ontploffing gebracht

Monique Verlind (DJMO)

De aanhouding van vijf verdachten en de vondst van ruim 170 kilo illegaal vuurwerk, dat is de opbrengst tot nu toe in vijf onderzoeken van het milieuteam Oost-Nederland in Zwolle. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moesten bij één onderzoek worden ingeschakeld voor het opruimen van een deel van het vuurwerk, dat werd aangetroffen in een woonwijk in Zwolle.

Het milieuteam van politie Oost- Nederland is al een tijd bezig met verschillende onderzoeken naar (zwaar) illegaal vuurwerk. Tot nu toe zijn er vijf verdachten aangehouden in verband met het bezit en handel in illegaal vuurwerk. Daarnaast troffen agenten vorige week in een opslag box in de Tyyferbelt 168 kilo aan illegaal vuurwerk aan. Daartussen zat veel zwaar vuurwerk waar ook nog mee geknutseld was.

Een deel van het aangetroffen vuurwerk was zo gevaarlijk dat het in eerste instantie niet vervoerd kon worden. Het is naar een zogeheten ‘springlocatie’ gebracht, zodat experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het zware vuurwerk tot ontploffing konden brengen.

Aangetroffen illegaal vuurwerk door EOD tot ontploffing gebracht (Afbeelding: Politie)
Aangetroffen illegaal vuurwerk door EOD tot ontploffing gebracht (Afbeelding: Politie)