Darter Price na bizarre blunder O'Connor door, Noppert ook verder

heywoodu

Darter Gerwyn Price staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap van de PDC, maar vraag niet hoe. De Welshman speelde bepaald niet best en de Ier William O'Connor had alle kans om de mondiale nummer drie vroegtijdig naar huis te sturen.

Price won de pijnlijk slechte eerste set nog wel, maar in de tweede set sloeg O'Connor weer terug. Met een fraaie 125-finish hielp hij zich ook op weg naar winst in de derde set, waarna hij een 128-finish in set vier uiteindelijk niet kon bekronen met de zege in de partij.

In de beslissende set kwam O'Connor op 1-0 en 2-1, maar Price trok de stand gelijk. Bij 2-2 leek er kortsluiting te ontstaan bij de Ier: door wat rare keuzes kwam hij op 4 punten met drie pijlen in de hand...maar hij ging vol overtuiging voor dubbel-1. Price profiteerde gelijk door 75 uit te gooien en de wedstrijd in de leg daarna af te maken.

Gerwyn Price - William O'Connor (Bron: PDC)
Gerwyn Price - William O'Connor (Bron: PDC)

Danny Noppert speelde tegen de jonge Engelsman Callan Rydz, die zich met een 160-finish richting winst in set één speelde. De tweede set ging naar de Fries, set drie naar Rydz: inmiddels gingen de eerste vijftien legs allemaal met de darts mee.

In set vier was Noppert de eerste die een break plaatste en dat leverde gelijk setwinst op, waarna hij zich met een 115-finish in stelling bracht om het af te maken. Dat deed de Nederlander in de laatste set door 49 uit te gooien met zijn eerste matchdart, waardoor ook hij bij de laatste 32 staat.

Danny Noppert - Callan Rydz (Bron: PDC)
Danny Noppert - Callan Rydz (Bron: PDC)