NBA: Zegereeks Milwaukee ten einde

PippenScottie

Op 8 november verloren de Milwaukee Bucks een uitwedstrijd van de Utah Jazz. Sindsdien won de ploeg achttien wedstrijden op rij. De negentiende overwinning moest komen in een thuiswedstrijd tegen de Dallas Mavericks. Zonder de geblesseerde Luka Doncic bleek Dallas toch te sterk. De koploper in de Eastern Conference werd met 116 -120 verslagen.

Dallas zag Luka Doncic vorige wedstrijd uitvallen. De Sloveense sterspeler stapte op de voet van Kendrick Nunn en verzwikte zijn enkel zwaar. Voor een breuk werd gevreesd, maar dat bleef gelukkig uit. Desalniettemin houden de Texanen er rekening mee dat ze Doncic een week of vier zullen moeten missen.

Bij Milwaukee ontbrak de startende point guard ook. Eric Bledsoe heeft een scheurtje in zijn rechterbeen en zal zeker twee weken aan de kant staan. Maar waar dit voor de Mavericks betekent dat ze hun generaal missen, mist Milwaukee slechts een luitenant.

Het gemist van Doncic leek Dallas niet te hinderen, integendeel. De ploeg denderde naar een 22 – 36 voorsprong bij rust. Milwaukee wist de schade bij rust te herstellen, maar ook in het derde kwart nam Dallas de voorsrpong. Het waren vooral driepunters van Seth Curry en Kristaps Porzingis die Milwaukee pijn deden. Op 92 – 99 maakte de laatse twee verre driepunters, de tweede van net over de middellijn, die de wedstrijd op slot leken te gooien.

Milwaukee wist zich aan de hand van Antetokounmpo weer in de wedstrijd te knokken. In een ellenlange slotminuut wisten de Bucks van elf punten achter nog tot op drie punten te komen, maar een overwinning zat er niet in.

Porzingis en Curry maakten beiden 26 punten voor Dallas. Jalen Brunson viel verdienstelijk in voor Doncic en kwam tot 13 punten en 11 assists. Dallas bezit nu de eer om zowel de Los Angeles Lakers als de Bucks te hebben verslagen dit seizoen. Vreemd genoeg verloor de ploeg ook twee keer van de New York Knicks.

Bij Milwaukee kreeg Giannis Antetokounmpo veel speeltijd. Zijn coach beperkt doorgaans zijn speelminuten tot het hoogst noodzakelijke om te winnen, maar nu mocht de Griek 34 minuten spelen. Hij kwam hierin tot 48 punten en 14 rebounds. Als enige smetje op zijn spel kan gezegd worden dat hij een aantal cruciale vrije worpen miste.

Highlights Bucks - Mavericks. Bron: NBA GameTime

Oklahoma City boekte een knappe overwinning op de Chicago Bulls. Dat de Thunder won was niet per sé een verrassing, maar de manier waarop was dat wel. Chicago stond halverwege het tweede kwart met 31 – 57 voor, maar moest daarna toezien hoe Oklahoma City steeds dichterbij sloop en uiteindelijk een 109 – 106 overwinning uit het vuur wist te slepen.

Oklahoma City heeft geen enkele ambitie dit seizoen. Na het vertrek van Russell Westbrook deze zomer is definitief een einde gekomen aan een decennium waarin Kevin Durant, James Harden en/of Russell Westbrook de kern van de ploeg vormden. De Thunder hebben te kennen gegeven naar elk aantrekkelijk bod op de starters Steven Adams, Danilo Gallinari, Terrance Ferguson of Chris Paul te luisteren. De Thunder hoopt vooral op verjonging van de selectie, door toekomstige draft picks of jonge spelers.

Chicago hoopt met de huidige selectie wel succes te halen, maar vooralsnog staat Oklahoma City er beter voor op de ranglijst. Chris Paul liet zien op zijn 34e nog altijd een fantastische point guard te zijn. Paul maakte 30 punten, miste nauwelijks en deelde ook acht beslissende passes uit aan een teamgenoot. Alle starters van OKC speelden naar behoren. Alleen de jonge guard Shia Gilgeous-Alexander, de enige speler de de Thunder niet wil ruilen, viel met zeven punten wat uit toom.

Zach LaVine maakte namens Chicago 39 punten.

Uitslagen

Detroit Pistons – Washington Wizards 119 – 133
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 133 – 113
Houston Rockets – San Antonio Spurs 109 – 107
Memphis Grizzlies – Miami Heat 118 – 111
Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 116 – 120
Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 109 – 106
Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 110 - 111

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 24-4
Philadelphia 76ers 20-8
Boston Celtics 17-7
Miami Heat 19-8
Toronto Raptors 18-8
Indiana Pacers 18-9
Brooklyn Nets 14-12
Orlando Magic 12-14
Charlotte Hornets 12-17
Detroit Pistons 11-16
Chicago Bulls 10-19
Washington Wizards 8-17
Cleveland Cavaliers 6-21
Atlanta Hawks 6-21
New York Knicks 6-21

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 24-3
Los Angeles Clippers 20-8
Dallas Mavericks 17-8
Denver Nuggets 17-8
Houston Rockets 18-9
Utah Jazz 15-11
Sacramento Kings 12-14
Oklahoma City Thunder 12-14
Phoenix Suns 11-15
Portland Trail Blazers 11-16
Minnesota Timberwolves 10-15
San Antonio Spurs 10-16
Memphis Grizzlies 10-17
New Orleans Pelicans 6-21
Golden State Warriors 5-23