Getuigen gezocht van ramkraak in Laren

Monique Verlind (DJMO)

Bij een winkel aan de Brink in Laren vond afgelopen nacht een inbraak plaats waarbij een auto de voorpui van de winkel inreed. Vervolgens ging een groep dieven naar binnen en stal goederen uit de zaak. 

Rond 03.15 uur vond de ramkraak plaats door met een auto dwars door de ramen van de winkel in te rijden. Een groep van ongeveer acht personen namen vervolgens zo'n 60 jassen uit de kledingwinkel mee en gingen er in twee donkerkleurige stationwagens vandoor. De vluchtauto’s reden met hoge snelheid in de richting van de kruising Brink – Naarderstraat en vervolgens richting Hilversum.

De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de daders, maar deze werden niet meer aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. De ramauto bleef achter en is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Er volgt een buurtonderzoek. Tijdens het buurtonderzoek bekijkt de politie ook de aanwezigheid van bewakingscamera’s op de vluchtroute van de daders. Ook raadpleegt zij de databank van Camera in Beeld.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via het tipformulier op de website