Station Sittard wordt 'Oktoberfeest Centraal'

Monique Verlind (DJMO)

Het Oktoberfeest in Sittard begint al op het NS Station. Komende zondag en woensdag worden reizigers al helemaal in de stemming gebracht met schlagermuziek en gratis pretzels van AH to go. Op woensdag 16 oktober is ook de zingende conducteur ‘Max Strammer’ op het station om de bezoekers aan de Grenzeloze Show welkom te heten. En zo de 15e verjaardag van het Oktoberfeest in Sittard mee te vieren.

Het evenement in Sittard is het grootste Oktoberfeest van Nederland. Zondag is de drukst bezochte dag. Vanaf 11.00 uur krijgen reizigers die op het station aankomen een warm ontvangst met een gratis pretzel van AH to go en kunnen ze met hun vrienden op de foto. In het NS Station van Sittard wapperen de blauw/wit geblokte vlaggen van het Oktoberfeest.

Schatzi schenk mir ein Foto
Natuurlijk moet je laten zien dat je in Sittard gearriveerd bent en klaar bent op het Oktoberfeest. “Schatzi, schenk mir ein Foto. Ein kleines Foto von dir“, zong Mickie Krause al. Daarom kun je jezelf op het station op de foto laten zetten. En misschien krijg je dan wel foto’s van je vrienden terug. “Dann schenk ich dir auch eins von mir.”

Max Strammer
Woensdag 16 oktober komt NS conducteur ‘Max Strammer’ naar Sittard om reizigers te verwelkomen. "Das Oktoberfeest in Sittard ist ganz toll! Ich muss da sein!" Op het station treedt hij vanaf 17.00 uur op. Of het nou ‘Rosamunde’ of ‘Ein Prosit der Gemütlichkeit’ is, Max heeft ze allemaal in z’n repertoire.