Amerikaanse basketballers beginnen WK met simpele zege

heywoodu

De Amerikaanse basketballers zijn het WK in Shanghai simpel begonnen. De ploeg van bondscoach Gregg Popovich, spelend met een soort NBA B-team, rekende in groep E af met Tsjechië: 88-67, met Donovan Mitchell en diens zestien punten als topscorer.

In dezelfde groep begon Turkije met een ruime 86-67 zege op Japan, dat vooral in het eerste kwart weg werd geblazen: 28-12. De Turken namen het met drie NBA-spelers op tegen het Japan van de jonge Rui Hachimura, een van de grote sterren van het afgelopen collegeseizoen in de VS en vanaf komend seizoen spelend voor de Washington Wizards.

In groep F maakte het NBA-loze Nieuw-Zeeland het de Brazilianen knap lastig, maar onder leiding van de 22 punten van voormalig NBA-speler Leandro Barbosa - goed voor 850 wedstrijden bij onder meer de Phoenix Suns en Golden State Warriors - won Brazilië met 102-94 alsnog. Het Griekenland van ster Giannis Antetokounmpo begon met 85-60 winst op Montenegro.

De Dominicaanse Republiek won in groep G met 80-76 van Jordanië, terwijl Frankrijk onder leiding van Evan Fournier (26 punten) met 78-74 van de Duitsers won. Australië, dat onlangs een vriendschappelijk duel met de VS won, boorde met een 108-92 zege de Canadese hoop in groep H al deels de grond in, Litouwen vernederde Senegal met 101-47.

De vijf beste plays van de dag (Bron: YouTube)