Drugsrijdster opnieuw de fout in met GHB

Monique Verlind (DJMO)

Een 26-jarige vrouw uit Halsteren is zondag omstreeks 22.30 uur op de Erasmusweg in Lepelstraat aangehouden omdat zij verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs. De politie kreeg omstreeks 22.05 uur een melding dat ter hoogte van Bergen op Zoom een personenauto slingerend over de weg zou rijden. De auto zou thuishoren in Halsteren.

Agenten die op de A4 reden zagen de bedoelde auto rijden op de afrit Halsteren / Lepelstraat. Ze gaven de bestuurster op het Vagevuur een stopteken waaraan niet werd voldaan. Hierna haalden de dienders haar in waarna op de Erasmusweg de auto geblokt werd en de bestuurster tot stilstand kwam. De bestuurster bleek een 26-jarige vrouw te zijn die in 2017 al eens betrokken was bij een aanrijding terwijl zij onder invloed van drugs en/of medicijnen was.

Ze stapte uit en maakte ongecontroleerde bewegingen. Ook viel ze telkens in slaap. In de auto werd een flesje met GHB aangetroffen. Hierop is ze aangehouden. Een arts heeft aan het bureau bloed afgenomen om vast te stellen of en in welke mate zij onder invloed was. Ze gaf aan het bureau toe dat ze sinds kort weer GHB gebruikt en dan om de twee uur inneemt.