Softbalsters kunnen Spelen vergeten na nieuwe nederlaag op OKT

H.Vviv

De Nederlandse softbalsters gaan niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Donderdag verloor het Nederlands team al van Groot- Brittannië en vrijdagavond was Italië te sterk voor Oranje, waardoor Nederland zich niet meer kan plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020.

De winnaar van de superronde, waarin naast Nederland, Groot-Brittannië en Italië ook nog Tsjechië zit, gaat naar de Olympische Spelen. Door de nederlaag van de donderdag tegen de Britten moest er vrijdag gewonnen worden van Europees kampioen Italië.

De Nederlandse softbalsters begonnen uitstekend aan de wedstrijd tegen Italië en kwamen na de eerste helft van de eerste inning met 4-0 voor. Even leek er een zege in de maak te zijn maar al snel had Italië daar een antwoord op. Na twee innings stond Italië al met 5-4 voor na een back-to-back homeruns en in de derde inning kwam de Italiaanse softballers zelfs met 7-4 wat tevens ook de eindstand zou zijn.

Nederland speelt morgen nog wel tegen Tsjechië, maar dat zal voor de eer zijn. Om 15:00 uur in Utrecht spelen Italië en Groot-Brittannië voor één ticket op de Olympische Spelen.