Nederlandse volleyballers winnen in vijf sets van Spanje

H.Vviv

De Nederlandse volleyballers hebben in de European Golden League een belangrijke overwinning geboekt op Spanje. In Soria won het Nederlands team met 3-2 (25-16, 18-25, 26-24, 22-25, 15-12). Door de zege op Spanje is Oranje nu koploper in de poule B.

Oranje, dat afgelopen zaterdag met ook al met 3-2 van Kroatië won, had een goede start van de wedstrijd. De eerste set werd makkelijk gepakt door de ploeg van de nieuwe bondscoach Roberto Piazza. Waar de eerste makkelijk werd gewonnen ging de tweede set kansloos verloren door Nederland.

De derde set leek ook naar Spanje te gaan, maar het Nederlands team toonde veerkracht. Oranje werkte een achterstand van vijf punten weg en pakte alsnog de derde set. In de vierde set waren de Spaanse volleyballers weer te sterk voor Nederland, al kwam Oranje in die set ook sterk terug van een achterstand. In de vijfde set was het Nederlands team direct bij de les en werd de beslissende redelijk eenvoudig gewonnen door het team van bondscoach Piazza.

Door de winst staat Oranje na twee wedstrijd op vier punten, net zoals Spanje en Kroatië. Nederland heeft alleen twee overwinningen, terwijl Kroatië en Spanje allebei één overwinning op hun naam hebben staan. Zondag 2 juni neemt het Nederlands team het op tegen Estland, die de eerste twee wedstrijden met 3-1 verloren.