Man uit Harderwijk krijgt 7 jaar cel voor voorbereiding moord

qltel

De rechtbank Gelderland legt een 77-jarige man uit Harderwijk 7 jaar gevangenisstraf op voor het voorbereiden van een moord.

De man was van plan om de nieuwe partner van zijn ex-partner te vermoorden. Hij probeerde daarvoor een vuurwapen te regelen. Als dat niet zou lukken, bestond zijn plan uit een aanval met een taser, gevolgd door het snijden met een mes. In zijn woning is een taser gevonden.

Gesprekopnames
Er zijn opnames van gesprekken, waarin de man zijn plannen uit de doeken doet. Zijn broer heeft deze opnames aan de politie overhandigd. Tijdens een pseudokoop is de man door een arrestatieteam aangehouden.

Geen medisch onderzoek
De rechtbank ziet geen noodzaak tot medisch onderzoek naar de man. Volgens de rechtbank heeft de advocaat onvoldoende onderbouwd dat de man vanwege zijn medische toestand fysiek niet in staat was een moord te plegen.

Jarenlange celstraf
De rechtbank legt een jarenlange celstraf op voor deze voorbereiding van moord. Door tijdig optreden van justitie zijn deze plannen verijdeld. De straf is een jaar lager dan de eis van de officier van justitie. Dit is vanwege de vergevorderde leeftijd van de man.