Van Gerwen en Wade spelen gelijk in topduel

heywoodu

In het Engelse Birmingham stond donderdagavond de dertiende speelronde in de Premier League op het programma voor de heren darters. Op 2, 9 en 16 mei wordt verder nog gespeeld, op 23 mei volgt dan de grote finaleavond.

Mensur Suljovic (AUT) - Michael Smith (ENG) 7-7
Smith speelde sterk, Suljovic niet en dus kon de Engelsman uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Suljovic gooide het tempo echter omhoog en met een 120-finish en een twaalfdarter kwam hij op stoom, om met een 116-finish zelfs op 7-6 te komen. Smith herstelde zich net op tijd om nog een punt te pakken en dus werd het 7-7.

Mensur Suljovic - Michael Smith (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Michael Smith (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Gerwyn Price (WAL) 7-7
De toon werd in de eerste paar legs gelijk gezet met finishes van 120, 101, 108 en 98. Price speelde zich vervolgens naar een 4-6 voorsprong, maar een twaaldarter van Cross hielp hem terug in de wedstrijd. Winst zat er niet in, maar na een bij vlagen prima partij eindigde ook dit duel in een gelijkspel: 7-7.

Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Rob Cross - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - Peter Wright (SCO) 8-4
Het matigste duel van de avond - hoewel het bij vlagen juist uitstekend was - zorgde in de vijfde leg voor het eerste hoogtepunt: een twaalfdarter van Gurney, die zo op 3-2 kwam. Wright deed dat dunnetjes over om op 4-4 te komen, waarna Gurney zich via 116 en nog een twaalfdarter op 6-4 speelde. Het was de genadeklap voor Wright, die zag dat de Noord-Ier er nóg een twaalfdarter overheen gooide om het af te maken: 8-4.

Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)
Daryl Gurney - Peter Wright (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 7-7
Veruit de beste partij van de avond, waarin Wade begon met twee 121-finishes. Via 117 kwam Van Gerwen op 4-4 in het duel waarin beide heren geweldig dubbelden: van de 21 darts op een dubbel gooiden ze er bij elkaar slechts zeven mis. Een fraaie 107-finish van Van Gerwen zorgde voor 5-5, maar Wade kwam op 7-5. Een kleine versnelling volgde van de wereldkampioen en met dubbel 16 zorgde hij ervoor dat het duel het enige passende resultaat kreeg: 7-7.

James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)