NHL: Superstunt Blue Jackets compleet, ook Penguins eruit

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning kenden een van de beste reguliere seizoenen ooit door een ploeg in de NHL. Men haalde een recordaantal overwinningen, maar in de play-offs ging het helemaal fout: de Columbus Blue Jackets stuntten in de eerste ronde en wonnen de serie met een heuse sweep, 4-0.

In eigen huis konden de Blue Jackets het afmaken en ze begonnen weer fenomenaal: binnen vier minuten stond het dankzij Alexandre Texier en Pierre-Luc Dubois 2-0. Toch kwam Tampa Bay terug en via goals van Steven Stamkos, Cedric Paqutte en Braydon Point vochten ze zich na een Columbus-goal van Seth Jones terug naar 3-3.

Oliver Björkstrand zette de thuisploeg weer op voorsprong, waarna de Lightning volle bak aan moest vallen. Door de vrijgekomen ruimte kon Columbus het in de laatste twee minuten keihard beslissen: Artemi Panarin, Texier en Matt Duchene deden het kanon in de Nationwide Arena knallen en de sensationele sweep was met de 7-3 zege compleet.

Blue Jackets - Lightning (Bron: YouTube)

Ook voor de Pittsburgh Penguins, recent nog twee keer kampioen, is het al voorbij. De New York Islanders wonnen de eerste drie duels en in Pittsburgh maakten ze het af. Jake Guentzel tekende na 35 seconden nog wel voor de Penguins-voorsprong, Jordan Eberle trok de stand al snel gelijk en goals van Brock Nelson en Josh Bailey bezorgden de Islanders de 1-3 winst en de sweep in de serie.

De Winnipeg Jets hebben het onderlinge duel met de St Louis Blues gelijk kunnen trekken. De Blues kwamen in eigen huis op voorsprong dankzij Vladimir Tarasenko, maar Mark Scheifele tekende voor de gelijkmaker. Overtime was nodig en daarin bezorgde Kyle Connor de Jets de winst, waardoor het na vier duels 2-2 staat.

De Vegas Golden Knights hebben nog één zege nodig om de San Jose Sharks definitief van zich af te schudden. In de eigen T-Mobile Arena werd het eigenlijk nauwelijks spannend: Max Pacioretty was goed voor twee goals en twee assists, goalie Marc-Andre Fleury pakte zijn vijftiende shutout in de play-offs en de Golden Knights wonnen met 5-0.

NHL play-offs woensdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
01.00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins, East 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Toronto)
02.00 Dallas Stars - Nashville Predators, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Nashville)
04.00 Colorado Avalanche - Calgary Flames, West 1st Round - Wedstrijd 4 (2-1 Colorado)

De handshake na afloop van de serie tussen de Islanders en de Penguins (Bron: YouTube)