Barcelona pakt punt na krankzinnig duel bij Villarreal

Redactie

Barcelona heeft dinsdagavond in een spectaculair duel een punt gepakt bij Villarreal. De Catalanen speelden een bizarre tweede helft: 4-4. Barça krijgt komende zaterdag Atlético Madrid op bezoek en vier dagen later is de eerste kwartfinale van de Champions League tegen Manchester United (uit). Coach Ernesto Valverde besloot daarom Lionel Messi op de bank te zetten. Ook Gerard Piqué en Rakitic werden gespaard en Barcelona leek het ook zonder hen wel te gaan redden.

Na iets meer dan een kwartier stond het in El Madrigal namelijk al 0-2. Sergi Roberto stuurde Malcom de diepte in en de Braziliaan zag voor het doel Philippe Coutinho in kansrijke positie staan. Even later knikte Malcom zelf raak uit een voorzet van Arturo Vidal. De gasten bleven aandringen en de paal voorkwam dat Coutinho zijn tweede treffer van de avond maakte.

Halverwege de eerste helft wist Villarreal iets terug te doen. De kwartfinalist van de Europa League maakte er weer een wedstrijd van dankzij Samuel Chukwueze, die kon scoren nadat zijn eerste poging tegen de paal belandde. Villarreal kreeg daardoor veel meer grip op de wedstrijd en het creëerde kansen op de gelijkmaker.

Die 2-2 viel vijf minuten na rust al. Karl Toko Ekambi leek vanaf rechts een voorzet te geven en Marc-André Ter Stegen anticipeerde daar ook op, maar de aanvaller uit Kameroen ging met een goed resultaat voor eigen succes. Valverde besloot in te grijpen en Messi te laten invallen, maar de Argentijn stond amper op het veld, of de thuisploeg nam de leiding.

Vicente Iborra dook op achter de Catalaanse defensie en hij plaatste de bal met een fraaie boog over de uitgekomen Ter Stegen in het doel: 3-2. Chukwueze kwam dicht bij nog een goal toen Ter Stegen zijn inzet tegen de lat werkte. In de slotfase leek Carlos Bacca wel voor de beslissing te zorgen. Uit een fijne steekpass van Santi Cazorla vergrootte de Colombiaan de marge naar twee goals.

Villarreal eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Álvaro González en kort daarna sloeg Messi toe. Via de binnenkant van de paal bezorgde hij het thuispubliek een paar zenuwslopende minuten. Villarreal leek stand te houden, maar in de allerlaatste seconden knalde Luis Suarez de 4-4 tegen de touwen uit een hoekschop. Barcelona heeft met nog acht wedstrijden te gaan acht punten voorsprong op Atlético Madrid. De nummer twee van Spanje zette eerder op de avond Girona opzij (2-0).

Uitslagen LaLiga dinsdag
Villarreal - FC Barcela 4-4
Atletico Madrid - Girona 2-0
Espanyol - Getafe 1-1