Hockeysters Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood naar play-offs

Redactie

De deelnemers aan de Hoofdklasse in het dameshockey zijn bekend. Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood pakten zondag op de achttiende speeldag het felbegeerde ticket. Onderin deed Bloemendaal redelijk goede zaken door een punt te pakken tegen hdm (0-0), terwijl de concurrentie punten liet liggen.

Oranje-Rood - Hurley (2-1)
12' 0-1 (sc) Gitte Michels
33' 1-1 Freeke Moes
59' 2-1 (sc) Yibbi Jansen
Voor het derde seizoen op rij heeft Oranje-Rood zich geplaatst voor de play-offs. De Eindhovense ploeg won met 2-1 van Hurley. Gitte Michels zette de bezoekers nog wel op voorsprong. Het was alweer haar twaalfde doelpunt uit een strafcorner, meer dan elke andere speelster in de Livera Hoofdklasse. Freeke Moes en Yibbi Jansen uit een strafcorner bezorgden Oranje-Rood de derde overwinning op rij.

Huizen - Amsterdam (0-4)
5' 0-1 Maria Verschoor
30' 0-2 (sc) Eva de Goede
45' 0-3 Felice Albers
55' 0-4 (sb) Eva de Goede
Amsterdam kende weinig problemen met Huizen (0-4) en verzekerde zich daarmee van een ticket voor de play-offs. De ploeg van Rick Mathijssen is sinds 2002-2003 onafgebroken van de partij in die play-offs. Dankzij twee treffers van Eva de Goed en doelpunten van Maria Verschoor en Felice Albers bleef Amsterdam voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. Huizen zag concurrent Bloemendaal een punt inlopen na de 0-0 tegen hdm.

SCHC - Groningen (7-0)
20' 1-0 Ginella Zerbo
25' 2-0 Carlien Dirkse van den Heuvel
41' 3-0 Ginella Zerbo
44' 4-0 (sc) Caia van Maasakker
47' 5-0 Kyra Fortuin
59' 6-0 (sc) Julie Brinkman
62' 7-0 (sc) Suzanne Homma
SCHC bemachtigde voor de negende keer op rij en elfde maal in totaal een ticket voor de play-offs. De Bilthovense formatie kende geen genade voor hekkensluiter Groningen. Het werd liefst 7-0. Ginella Zerbo scoorde tweemaal, waardoor ze op een totaal van tweeëntwintig doelpunten kwam, een evenaring van het seizoensrecord bij SCHC. Caia van Maasakker maakte haar 201ste treffer voor de club uit Bilthoven. Groningen zag Bloemendaal een punt uitlopen na de doelpuntloze remise tegen hdm.

Den Bosch - Laren (5-0)
17' 1-0 (sc) Frédérique Matla
35' 2-0 (sc) Marloes Keetels
50' 3-0 Pleun van der Plas
62' 4-0 Lieke Hulsen
63' 5-0 Imme van der Hoek
Koploper Den Bosch maakte geen fouten tegen Laren. Met de 5-0 overwinning kwalificeerde de landskampioen zich voor de play-offs. Sinds de invoering van die play-offs bereikte de Bossche formatie deze 23 keer, een record. Sinds 1997-1998 zijn de Brabanders ieder seizoen vertegenwoordigd in de strijd om het landskampioenschap. Ondanks de nederlaag blijft Laren vijfde, maar het gat met Kampong werd verkleind naar een punt.

Kampong - Pinoké (2-2)
3' 0-1 (sc) Anouk Stam
19' 0-2 Pamela Raaff
21' 1-2 Georgina Oliva
58' 2-2 (sc) Michelle Fillet
Na rust knokte Kampong zich tegen Pinoké terug van een 2-0 achterstand, dankzij een lekker schot van Gigi Oliva en een mooie sleeppush van Michelle Fillet. Het was verdiend voor de ploeg van Santi Freixa, die Renée van Laarhoven (stick tegen haar hoofd gehad), Kiki van Wijk en Elsie Nix moest missen, maar vooral na rust hockeyend beter was dan Pinoké, dat door een goal van Anouk Stam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen.

Bloemendaal-hdm 0-0
Het was en bleef 0-0 op ‘t Kopje. Door de puntendeling liep Bloemendaal niet alleen een punt uit op hekkensluiter Groningen, maar ook een punt in op Huizen dat op een tiende plaats blijft staan.