Formolo wint slotrit Catalonië, eindzege voor Lopez

H.Vviv

Davide Formolo heeft de slotetappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Italiaan maakte deel uit van een vroege vlucht en hield een kleine minuut voorsprong over op de groep van de favorieten. Miguel Angel Lopez pakt de eindzege in de Catalaanse rittenkoers.

De traditionele slotrit in de Ronde van Catalonië over de Montjuïc is er een die in het verleden voor veel spektabel zorgde, en dat zou ook vandaag zo zijn onder de klassementsrijders. Maar in het eerste deel van de etappe reed er een sterke kopgroep weg. De kopgroep kreeg nooit meer dan drie minuten dankzij het werk van Sky en Mitchelton-Scott. Toch haalde een vroege vluchter de winst in de slotetappe. Formolo reed een aantal rondes voor het einde weg en hield knap stand tegen een jagend peloton en boekte zo zijn eerste zege van het jaar.

Onder de klassementsrijders was er voldoende spanning. Nadat eerst Nairo Quintana in de aanval was gegaan, maar dat wist Astana nog recht te zetten. Het zorgde er wel voor dat klassementsleider Lopez niet veel knechten over had. Op vijftien kilometer trok nummer twee in het klassement Adam Yates samen met zijn tweelingbroer Simon Yates in de aanval. De twee reden een halve minuut weg van het peloton.

In de voorlaatste ronde stond Adam er wel alleen voor, nadat Simon moest afhaken. In de slotronde probeerde verschillende klassementsrenners elkaar te bestoken, wat ervoor zorgde dat het gat naar Yates dicht werd gereden. De klassementsrenners kwamen samen over de meet en zo pakte Lopez de eindzege in de Ronde van Catalonië.>