Matthews boekt tweede ritzege in Ronde van Catalonië

H.Vviv

Michael Matthews heeft zijn tweede ritzege gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Australiër won de sprint van een uitgedund net voor Phil Bauhaus. Daryl Impey legde beslag op de derde plaats. Met nog een etappe te gaan in de Catalaanse rittenkoers blijft Miguel Angel Lopez aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Er moest wat geklommen worden in de etappe van Valls naar Vila-seca, maar in de laatste vijftig kilometer was het vooral in dalende lijn en maakte de sprinters een goede kans op de dagzege. In het begin van de etappe kregen een aantal renners de vrijheid van het peloton, met daarbij de Nederlander Oscar Riesebeek. De renner van Roompot-Charles kreeg vier metgezellen met zich mee.

De voorsprong van de kopgroep werd nooit groot. Drie minuten was de maximale voorsprong en dat was vooral te danken aan Sunweb. De ploeg, die het vandaag zonder Wilco Kelderman moest doen vanwege zijn valpartij van vrijdag, hield de controle en bij het ingaan van de laatste tien kilometer kwam alles weer samen.

In de laatste drie kilometer roerde de klassementsmannen zich. Davide Formolo probeerde het met een late uitval, maar leider López reageerde attent en alles kwam weer samen in de slotkilometer. In de sprint die zou volgen begon Matthews als eerste aan de sprint. Bauhaus was hem gevolgd in zijn wiel en leek eroverheen te komen, maar Matthews hield het nog net. Impey werd op gepaste afstand derde.