Ackermann klopt Kittel en wint Clásica de Almería

H.Vviv

Pascal Ackermann heeft de Clásica de Almería gewonnen. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe was in de sprint van een klein peloton net iets sneller dan zijn landgenoot Marcel Kittel. Luka Mezgec moest genoegen nemen met een derde plaats.

Justin Timmermans (Roompot-Charles) en Jetse Bol (Burgos-BH) waren aanwezig in de vroege kopgroep. De twee Nederlanders hadden het gezelschap van vier anderen renners, maar de voorsprong was maximaal vier minuten.

Mitchelton-Scott had ondertussen de koers in handen genomen in het peloton. Met nog honderd kilometer te gaan was het peloton in twee stukken geslagen. De Australische ploeg bleef in de laatste honderd kilometer al het werk doen en de vroege vluchters werden dan ook snel gegrepen. Het tweede peloton zou ook niet meer terugkeren, waardoor een groep van dertig renners voor de dagzege ging sprinten met sprinters als Matteo Trentin, Ackermann en Kittel.

In de laatste kilometers werd duidelijk dat Mitchelton-Scott niet voor Trentin ging, maar voor Mezgec, een andere snelle man. Trentin trok de sprint aan voor de Sloveen, alleen werd hij snel gepasseerd door Ackermann. De Duitse kampioen hield Kittel net af en pakte zijn eerste zege van het seizoen in Clásica de Almería. Lars Boom sprintte naar een achtste plaats en werd daarmee de beste Nederlander van de dag.